Biciklizam

BICIKLIZAM

 

DSC03807Važna djelatnost Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ je provođenje radionica i ostalih oblika druženja korisnika s ciljanom tematikom te provođenje rekreativno  - sportske djelatnosti za korisnike. Ustanova osim kulturnih, umjetničkih, edukativnih i rekreacijskih programa niz godina za svoje korisnike organizira biciklističke maratone. Održavaju se povodom značajnih datuma  - obljetnica iz Domovinskog rata.

Neki od uobičajenih maratona i ruta koje se voze su: Rakitje - Pakrac (1. ožujka); maraton „Krvavi Uskrs“ povodom obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika, pripadnika Jedinice za posebne zadatke MUP – a RH Rakitje Josipa Jovića (31. ožujka), Rakitje - Dubrovnik povodom obljetnice obrane Dubrovnika (svibanj); maraton „Krivi Put“ povodom obljetnice pogibije Damira Tomljanovića Gavrana, Rakitje - Erdut (srpanj), Rakitje – Knin (5. kolovoza – Dan Pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja) Rakitje - Novska/Trokut (listopad), Rakitje – Vukovar (18. studenog).

Opširnije...

Biciklisti krenuli prema Trokutu

 

IMG 20221028 WA0003Članovi Biciklističke sekcije Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" krenuli su danas na 150 kilometara dug tradicionalni biciklistički maraton od Doma Tigrova u Rakitju do Trokuta kraj Novske, gdje će sudjelovati na komemoraciji u spomen na sve poginule branitelje na novljanskom ratištu.

Biciklistički maraton Rakitje - Dubrovnik

 

Biciklistička ekipa veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" krenula je u ponedjeljak 23. svibnja 2022. biciklima od Doma Tigrova u Rakitju prema Dubrovniku, povodom 30. obljetnice akcija za deblokadu Dubrovnika i oslobađanje šire okolice. Nakon četiri dana vožnje, u petak 27. svibnja sudjelovat će na komemoraciji za poginule Tigrove i ostale branitelje juga Hrvatske na brdu Lisnik pokraj Slanog. Tijekom vožnje odat će počast poginulim braniteljima kod svih usputnih spomenika, uključujući i spomenik Josipu Joviću na Plitvicama, pripadniku Tigrova i prvom poginulom hrvatskom redarstveniku.
 

Opširnije...

Biciklistički maraton "Krvavi Uskrs 2021."

 

Povodom 30. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, organiziran je i održan biciklistički maraton „Krvavi Uskrs 2021.“ Organizirani polazak bio je ispred Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ 30. 3. 2021. u 8 sati. Na putu prema Plitvičkim jezerima, u sklopu protokola, u mjestima Turanj, Cetingrad i Rakovica, u tišini i uz molitvu zapaljene su svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Dolaskom na krajnju točku puta, Plitvička jezera, odana je počast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću, pripadniku Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje. Nakon službenog, protokolarnog dijela jedan od sudionika biciklističkog maratona, a ujedno i sâm sudionik akcije „Krvavi Uskrs 31. 3. 1991.“, svima prisutnima je prenio osobno iskustvo i sjećanja o akciji i oslobođenju tog područja.

 

 

27.6.2020. Biciklistički maraton "Od Gavrana 2 do Hulka"

 

gavran hulkDragi naši Tigrovi i veterani,


Povodom proslave jubilarne 30. godišnjice utemeljenja najslavnije postojbe HV, 1. GBR "Tigrovi", Ustanova Tigrovi, zajedno sa svojim korisnicima i članovima Biciklističke sekcije te UT 1. GBR "Tigrovi", organizira biciklistički maraton


"Od Gavrana 2 do Hulka",


koji će se održati u subotu 27. lipnja 2020.g.


Ovim maratonom želja nam je prisjetiti se dvojice legendarnih Tigrova, Damira Tomljanovića - Gavrana i Damira Pavlića - Hulka, koji su sada, nažalost, u nebeskoj domovini, jednog pješačkog i drugog topničkog zapovjednika, koji su se sredstvima veze 1991./92. tako identificirali, a podržavali, poštovali i voljeli jedan drugoga onako kako nam danas možda to i nedostaje.

Opširnije...

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com