Biciklizam

Biciklistički maraton "Krvavi Uskrs 2021."

 

Povodom 30. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, organiziran je i održan biciklistički maraton „Krvavi Uskrs 2021.“ Organizirani polazak bio je ispred Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ 30. 3. 2021. u 8 sati. Na putu prema Plitvičkim jezerima, u sklopu protokola, u mjestima Turanj, Cetingrad i Rakovica, u tišini i uz molitvu zapaljene su svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Dolaskom na krajnju točku puta, Plitvička jezera, odana je počast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću, pripadniku Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje. Nakon službenog, protokolarnog dijela jedan od sudionika biciklističkog maratona, a ujedno i sâm sudionik akcije „Krvavi Uskrs 31. 3. 1991.“, svima prisutnima je prenio osobno iskustvo i sjećanja o akciji i oslobođenju tog područja.

 

 

27.6.2020. Biciklistički maraton "Od Gavrana 2 do Hulka"

 

gavran hulkDragi naši Tigrovi i veterani,


Povodom proslave jubilarne 30. godišnjice utemeljenja najslavnije postojbe HV, 1. GBR "Tigrovi", Ustanova Tigrovi, zajedno sa svojim korisnicima i članovima Biciklističke sekcije te UT 1. GBR "Tigrovi", organizira biciklistički maraton


"Od Gavrana 2 do Hulka",


koji će se održati u subotu 27. lipnja 2020.g.


Ovim maratonom želja nam je prisjetiti se dvojice legendarnih Tigrova, Damira Tomljanovića - Gavrana i Damira Pavlića - Hulka, koji su sada, nažalost, u nebeskoj domovini, jednog pješačkog i drugog topničkog zapovjednika, koji su se sredstvima veze 1991./92. tako identificirali, a podržavali, poštovali i voljeli jedan drugoga onako kako nam danas možda to i nedostaje.

Opširnije...

Biciklistička sekcija krenula na Plitvice

 

20190330 080224Biciklističa sekcija Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" povodom 28. obljetnice "Krvavog uskrsa" 30. ožujka 2019. ujutro krenula je na biciklistički maraton od Rakitja do Plitvica, u spomen na prvog hrvatskog redastvenika Tigra Josipa Jovića, pripadnika Jedinice za posebne zadatke MUP-a RH Rakitije.

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com