Biciklizam

Biciklistički maraton Rakitje - Dubrovnik

 

Biciklistička ekipa veterana 1. gardijske brigade "Tigrovi" krenula je u ponedjeljak 23. svibnja 2022. biciklima od Doma Tigrova u Rakitju prema Dubrovniku, povodom 30. obljetnice akcija za deblokadu Dubrovnika i oslobađanje šire okolice. Nakon četiri dana vožnje, u petak 27. svibnja sudjelovat će na komemoraciji za poginule Tigrove i ostale branitelje juga Hrvatske na brdu Lisnik pokraj Slanog. Tijekom vožnje odat će počast poginulim braniteljima kod svih usputnih spomenika, uključujući i spomenik Josipu Joviću na Plitvicama, pripadniku Tigrova i prvom poginulom hrvatskom redarstveniku.
 

Opširnije...

Biciklistički maraton "Krvavi Uskrs 2021."

 

Povodom 30. obljetnice pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, organiziran je i održan biciklistički maraton „Krvavi Uskrs 2021.“ Organizirani polazak bio je ispred Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ 30. 3. 2021. u 8 sati. Na putu prema Plitvičkim jezerima, u sklopu protokola, u mjestima Turanj, Cetingrad i Rakovica, u tišini i uz molitvu zapaljene su svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Dolaskom na krajnju točku puta, Plitvička jezera, odana je počast prvom poginulom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću, pripadniku Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje. Nakon službenog, protokolarnog dijela jedan od sudionika biciklističkog maratona, a ujedno i sâm sudionik akcije „Krvavi Uskrs 31. 3. 1991.“, svima prisutnima je prenio osobno iskustvo i sjećanja o akciji i oslobođenju tog područja.

 

 

27.6.2020. Biciklistički maraton "Od Gavrana 2 do Hulka"

 

gavran hulkDragi naši Tigrovi i veterani,


Povodom proslave jubilarne 30. godišnjice utemeljenja najslavnije postojbe HV, 1. GBR "Tigrovi", Ustanova Tigrovi, zajedno sa svojim korisnicima i članovima Biciklističke sekcije te UT 1. GBR "Tigrovi", organizira biciklistički maraton


"Od Gavrana 2 do Hulka",


koji će se održati u subotu 27. lipnja 2020.g.


Ovim maratonom želja nam je prisjetiti se dvojice legendarnih Tigrova, Damira Tomljanovića - Gavrana i Damira Pavlića - Hulka, koji su sada, nažalost, u nebeskoj domovini, jednog pješačkog i drugog topničkog zapovjednika, koji su se sredstvima veze 1991./92. tako identificirali, a podržavali, poštovali i voljeli jedan drugoga onako kako nam danas možda to i nedostaje.

Opširnije...

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com