Održan biciklistički maraton Rakitje - Hrvatska Kostajnica

 

2 cukur6U nedjelju 16. srpnja 2023. "Tigrovi" su obilježili 10. obljetnicu smrti Damira Pavlića Hulka, velikog ratnika, topničkog časnika u 1. gardijskoj brigadi "Tigrovi".


Biciklistička ekipa "Tigrovi" vozila je u Hulkovu čast 120 kilometara dug maraton od Rakitja do Hrvatske Kostajnice i time simbolički povezala Rakitje, bazu "Tigrova" iz koje je Hulk 1991. godine polazio na ratne terene, s Hrvatskom Kostajnicom, gdje je bio njegov prvi ratni teren. Ni vrelina jednog od najtoplijih dana ovoga ljeta nije ih spriječila da na ovaj način odaju počast svom prijatelju i suborcu.


Na maratonu je sudjelovalo sedam biciklista i jedan vozač-pratitelj s kombijem. Polazak je bio u 5:30 ispred Doma "Tigrova" u Rakitju, a u Hrvatsku Kostajnicu stigli su oko podneva. Trasa maratona bila je Rakitje - Stupnik - Brezovica - Odra - Velika Gorica - Sisak - Hrvatska Kostajnica.


Po povratku u Svetu Nedelju sudjelovali su na komemoraciji kod Hulkovog groba na groblju u Svetoj Nedelji te na druženju kod Doma "Tigrova" nakon komemoracije.

 

Video: 

 

 

Search

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..