Pčelarstvo

15.12.2023. (petak) Pčelarska radionica s predavanjem: „Uzgoj matica za osobne potrebe“

 
pcele1Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,
 
Pozivam Vas na druženje i stručno predavanje pod nazivom  Uzgoj matica za osobne potrebe“, koje će se održati u petak 15. prosinca 2023. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom - Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 
Stručno predavanje voditi će gospodin Miroslav Antolčić dipl.ing.el, profesionalni pčelar, poznati proizvođač matične mliječi i uzgajivač selekcioniranih matica.
 

Opširnije...

24.3.2023. (petak) Stručno predavanje na temu: "Priprema pčelinjih zajednica za glavnu pašu"

 
pcele kosnicaPoštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji!
 
Pozivam Vas na stručno predavanje na temu Priprema pčelinjih zajednica za glavnu pašu, koje će se održati u petak 24.ožujka 2023. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 
Stručno predavanje voditi će gospodin Miroslav Antolčić dipl.ing.el., apiterapeut, profesionalni pčelar, poznati proizvođač matične mliječi i uzgajivač selekcioniranih matica.

Opširnije...

23.2.2023. (četvrtak) Predavanje "Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi"

 
medPoštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji!
 
Pozivam Vas na stručno predavanje na temu „Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi“, koje će se održati u četvrtak 23. veljače 2023. godine u „Domu Tigrova“ Rakitje, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".

Opširnije...

16.2.2023. (četvrtak) Pravilnik o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., predavanje i prezentacija

 

pcele1Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,

Pozivam Vas na stručno predavanje i prezentaciju Pravilnika o provedbi intervencija u sektoru pčelarstva unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027., koje će se održati u četvrtak 16. veljače 2023. godine u „Domu Tigrova“ Rakitje, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.

Ovu prezentaciju organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ" kako bi svima nama koji se bavimo pčelarstvom objasnili na koji način možemo koristiti poticaje u narednom petogodišnjem razdoblju i odgovorili na sva pitanja vezana uz pravilnik.

Opširnije...

2.12.2022. (petak) Stručno predavanje na temu "Proizvodnja alkoholnih pića od meda"

 

alk pica od medaStručno predavanje na temu "Proizvodnja alkoholnih pića od meda", održati će se u petak, 2. prosinca 2022. u Ustanovi za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", Stari Hrast 55, Rakitje, Sveta Nedelja s početkom u 18 sati.

Ovo predavanje organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije "SPUZŽ".

Stručno predavanje voditi će izv.prof.dr.sc. Marin Mihaljević Žulj sa Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo pri Agronomskom fakultetu, gdje predaje tehnologiju proizvodnje jakih alkoholnih pića. Uz to suradnik je i na predmetima tehnologije proizvodnje vina. Trenutno surađuje sa tri velike destilerije kao konzultant u proizvodnji voćnih rakija. Prošle godine napisao je priručnik za male proizvođače rakije u nakladi Gospodarskog lista "Voćne rakije, likeri i travarice".

Predavanje će uključivati uvodni dio i upoznavanje sa svim alkoholnim pićima od meda, tehnologiju proizvodnje vina od meda i na kraju tehnologiju proizvodnje rakije od meda i pripremu likera od meda.

Za Hrvatsku kao Tigar – Medno!                    

Pčelarska radionica "Tehnologija pčelarenja: proljetni razvoj, razrojavanje, borba protiv varoe, proizvodnja perge, apiinhalacije - moj način pčelarenja"

 
pcelica majaPoštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,
 
pozivam Vas na stručno predavanje na temu „Tehnologija pčelarenja: proljetni razvoj, razrojavanje, borba protiv varoe, proizvodnja perge, apiinhalacije - moj način pčelarenja“, koje će se održati u petak 25.ožujka 2022. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 

Opširnije...

Search

Voditelj: Željko Vukić

Kontakt:

098 228 255