Pčelarstvo

26.4.2024. (petak) Predavanje o pčelarstvu

 

pceleSekcija pčelara Udruge Tigar 90/91 i Ustanove za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”, u partnerstvu s Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, organiziraju predavanje o pčelarstvu.

Predavanje će se održati u Domu Tigrova (Stari hrast 55, Rakitje) u petak 26. travnja u 18 sati, a predavač će biti naš “Tigar”, profesionalni pčelar gospodin Joso Pleš, koji će tom prigodom obraditi više tema iz područja pčelarstva, a rado će odgovoriti i na sve vaše upite s tim u vezi.

 

Na druženju nakon predavanja bit će prigoda za razgovore o dobrim pčelarskim praksama, kao i za razmjenu iskustava među pčelarima.

 

Pozivamo Vas da prisustvujete ovom korisnom predavanju, a svoj dolazak možete potvrditi sms- porukom na jedan od sljedećih brojeva: 099/6884-900 ili 095/2012-121.

 

22.2.2024. (četvrtak) Predavanje "Razvoj pčelinje zajednice"

 

pcele1Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji

Pozivam Vas na stručno predavanje na temu „Razvoj pčelinje zajednice“, koje će se održati u četvrtak 22.veljače 2024. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18.30 sati.

Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".

Stručno predavanje voditi će gospodin Igor Petrović dipl.ing.agr., viši stručni savjetnik za stočarstvo Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, Ministarstva poljoprivrede koji je i dugogodišnji pčelar, te će nam iznijeti svoja osobna zapažanja, iskustva i preporuke o razvoju pčelinje zajednice.

Opširnije...

10.2.2024. (subota) Zamjena voska i predavanje "Tehnologija proizvodnje i prerade pčelinjeg voska"

 

osnovaObavještavamo sve zainteresirane za pčelarstvo kako će se zamjena voska za satne osnove ili kupnja satnih osnova održati u subotu 10. veljače 2024. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedelja u 10 sati.
Stručno predavanje pod nazivom „Tehnologija proizvodnje i prerade pčelinjeg voska“ će se održati u 11 sati, poslije zamjene voska.
Ovu aktivnost organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
Stručno predavanje voditi će gospodin Damir Krog, pčelar koji pčelari preko 20 godina. Kroz ovo predavanje upoznati ćemo Vas koliko veliku ulogu ima kvalitetna satna osnova u životu i razvoju pčelinje zajednice te s proizvodnjom i preradom pčelinjeg voska.

Dođite, sudjelujte u raspravi, postavite pitanja, upoznajte se s onim što možda niste znali jer ovaj susret posvećujemo razvoju novih znanja i vještina.

Uz pozdrav,
Za Hrvatsku kao Tigar – Medno!

15.12.2023. (petak) Pčelarska radionica s predavanjem: „Uzgoj matica za osobne potrebe“

 
pcele1Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji,
 
Pozivam Vas na druženje i stručno predavanje pod nazivom  Uzgoj matica za osobne potrebe“, koje će se održati u petak 15. prosinca 2023. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom - Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 
Stručno predavanje voditi će gospodin Miroslav Antolčić dipl.ing.el, profesionalni pčelar, poznati proizvođač matične mliječi i uzgajivač selekcioniranih matica.
 

Opširnije...

24.3.2023. (petak) Stručno predavanje na temu: "Priprema pčelinjih zajednica za glavnu pašu"

 
pcele kosnicaPoštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji!
 
Pozivam Vas na stručno predavanje na temu Priprema pčelinjih zajednica za glavnu pašu, koje će se održati u petak 24.ožujka 2023. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 
Stručno predavanje voditi će gospodin Miroslav Antolčić dipl.ing.el., apiterapeut, profesionalni pčelar, poznati proizvođač matične mliječi i uzgajivač selekcioniranih matica.

Opširnije...

23.2.2023. (četvrtak) Predavanje "Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi"

 
medPoštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji!
 
Pozivam Vas na stručno predavanje na temu „Najbolje pčelarske prakse EU i pčelarski putopisi“, koje će se održati u četvrtak 23. veljače 2023. godine u „Domu Tigrova“ Rakitje, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".

Opširnije...

Search

Voditelj: Željko Vukić

Kontakt:

098 228 255

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..