Planinarenje

24.9.2023. (nedjelja) Planinarska radionica s izletom na Velebit

 

budakovoUstanova za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" organizira planinarsku radionicu s jednodnevnim planinarskim izletom:
Srednji Velebit: Dabarska kosa - Skorpovac,
vrhovi: Visibaba, Budakovo brdo
nedjelja, 24.9.2023.

 

Mjesto okupljanja: parkiralište kraj Doma "Tigrova", Rakitje, Stari hrast 55
Polazak: u 5:30 h (doći nekoliko minuta ranije)
Način prijevoza: kombi

Opširnije...

Održana planinarska radionica s izletom na Malu Kapelu

 

DSC04643U subotu 26. kolovoza 2023. održan je 6. planinarski pohod "Izvor voda" na Maloj Kapeli, u okolici Saborskog, kojemu su se, uz planinare iz raznih dijelova Hrvatske, priključili i polaznici planinarskih radionica Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi".

Okupljanje sudionika pohoda bilo je kraj spomenika "Ranjena Golubica" u Saborskom, podignutom u čast svih poginulih civila i branitelja na području Saborskog tijekom Domovinskog rata. Saborsko je po postotku ubijenih civila u odnosu na tadašnji broj stanovnika jedno od najviše stradalih mjesta tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Opširnije...

26.8.2023. (subota) Planinarska radionica i izlet na Malu Kapelu

 

26082023 pohod izvor voda saborskoU subotu 26. kolovoza 2023. održat će se planinarska radionica s izletom na Malu Kapelu, u okolicu Saborskog, gdje se održava tradicionalni planinarski pohod "Izvor voda".

Mjesto okupljanja: parkiralište kraj Doma "Tigrova", Rakitje, Stari hrast 55.
Polazak (vrijeme): u 6 h (doći nekoliko minuta ranije).
Način prijevoza: putujemo kombijem Starom karlovačkom cestom te dalje preko Josipdola do Saborskog.

Opširnije...

Održan planinarski izlet na Velebit

 

U subotu 3. lipnja 2023. planinarska grupa "Tigrova" sudjelovala je na planinarskom pohodu od Malog Alana do visoravni Dušice ispod Svetog brda na području južnog Velebita, gdje je održana sveta misa na otvorenom za sve hrvatske branitelje koji su izgubili život braneći Velebit. Hod od Malog Alana do Dušica i nazad trajao je oko 3 sata, a oni najhrabriji, koji su se penjali na vrh Svetog brda, hodali su ukupno oko 6 sati. Ukupno je na događaju sudjelovalo oko 300 sudionika, uglavnom članova raznih udruga - braniteljskih, planinarskih, vjerskih i drugih. Svetu misu služila su četiri svećenika koji su također planinarili do Dušica.

 

DSC04415 DSC04420 DSC04421 DSC04428 DSC04437

Planinarski izlet i hodočašće na Velebit

 

20230406 164533aU subotu 3. lipnja 2023. Ustanova za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", u suradnji s Udrugom veterana Specijalne jedinice policije "Alfa" i Društvom za športsku rekreaciju "Šport za sve" iz Samobora, organizira planinarski izlet na Dušice podno Svetog brda na južnom Velebitu, gdje će se održati sveta misa za sve poginule branitelje Velebita.

Putuje se autobusima do prijevoja Mali Alan na Velebitu, odakle ima oko 3 sata hoda, dijelom makadamskom cestom, a dijelom planinarskom stazom, do visoravni Dušice.

Nakon svete mise slijedi povratak istim putem do Malog Alana te spuštanje autobusima u Sveti Rok, gdje će biti organiziran besplatan ručak za sve sudionike hodočašća.

Za detaljnije informacije o hodočašću, kao i za prijave za prijevoz autobusom zainteresirani se mogu javiti na broj 091 444 6080. Prijevoz autobusom za sudionike hodočašća je besplatan.

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com