Česta pitanja

 

Što je Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

 

Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ je smještajno-rehabilitacijska ustanova koju je osnovao Grad Zagreb s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko stradalničku populaciju. Ustanova pruža mogućnost korištenje usluge privremenog smještaja ili boravka. Privremeni smještaj podrazumijeva korištenje usluga u Ustanovi 24 sata dnevno. Programom boravka nije obuhvaćeno noćenje u Ustanovi i namijenjen je korisnicima koji žive u blizini i/ili sudjeluju u pojedinim programima.

 

Tko može koristiti usluge Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

Korisnici Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ mogu biti:

  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (roditelji, djeca i supružnici).

Kako se ostvaruje korištenje usluga Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

Potencijalni korisnik treba popuniti Obrazac 1 - Zamolba za korištenje usluga Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" (Obrazac Word, Obrazac pdf). Uz obrazac zahtjeva potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu iz evidencije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata/potvrda o statusu branitelja, potvrdu liječnika o zdravstvenom stanju i relevantnu medicinsku dokumentaciju (novijeg datuma), dokaz o srodstvu članova obitelji s hrvatskim braniteljem ukoliko su članovi obitelji korisnici usluga i dokaz o statusu osobe za pružanje njege i pomoći (samo za njegovatelje u pratnji).

Povodom zahtjeva za privremeni smještaj Stručno povjerenstvo za odobravanje privremenog smještaja korisnika u Ustanovi daje mišljenje i preporuku dok konačnu odluku donosi ravnatelj. Usluge se ostvaruju ovisno o postojećim programima, mogućnostima i slobodnim kapacitetima Ustanove.

 

Kako mogu predati zahtjev?

Zahtjev s popratnom dokumentacijom može se predati osobno ili putem pošte na adresu Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“, Stari hrast 55, 10431 Rakitje ili elektroničkom poštom na e-mail adresu socijalnaskrb@ustanova-tigrovi.hr

 

Ostale informacije:

Sve ostale informacije o radu Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ možete dobiti na broj telefona 099/329 5945 ili putem elektronske pošte socijalnaskrb@ustanova-tigrovi.hr

 

Najave događanja

27.5.
subota
 

15:00  Boćanje – povodom Dana državnosti RH

 

31.5.
srijeda
 

Otvorenje izložbe "Tigrovi Gradu Zagrebu"   Opširnije

 

2.6.
petak
 

Biciklistički maraton Krivi Put - Tulove grede. Opširnije

 

3.6.
subota
 

Planinarski izlet i hodočašće na Velebit. Opširnije

 

 

 

Informacije o svim aktivnostima i najave dolaska na br. 099 329 5945.