Česta pitanja

 

Što je Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

 

Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ je smještajno-rehabilitacijska ustanova koju je osnovao Grad Zagreb s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja sveobuhvatne skrbi za braniteljsko stradalničku populaciju. Ustanova pruža mogućnost korištenje usluge privremenog smještaja ili boravka. Privremeni smještaj podrazumijeva korištenje usluga u Ustanovi 24 sata dnevno. Programom boravka nije obuhvaćeno noćenje u Ustanovi i namijenjen je korisnicima koji žive u blizini i/ili sudjeluju u pojedinim programima.

 

Tko može koristiti usluge Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

Korisnici Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ mogu biti:

  • hrvatski branitelji iz Domovinskog rata
  • članovi obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata (roditelji, djeca i supružnici).

Kako se ostvaruje korištenje usluga Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“?

Potencijalni korisnik treba popuniti Obrazac 1 - Zamolba za korištenje usluga Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" (Obrazac Word, Obrazac pdf). Uz obrazac zahtjeva potrebno je priložiti presliku osobne iskaznice, potvrdu iz evidencije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata/potvrda o statusu branitelja, potvrdu liječnika o zdravstvenom stanju i relevantnu medicinsku dokumentaciju (novijeg datuma), dokaz o srodstvu članova obitelji s hrvatskim braniteljem ukoliko su članovi obitelji korisnici usluga i dokaz o statusu osobe za pružanje njege i pomoći (samo za njegovatelje u pratnji).

Povodom zahtjeva za privremeni smještaj Stručno povjerenstvo za odobravanje privremenog smještaja korisnika u Ustanovi daje mišljenje i preporuku dok konačnu odluku donosi ravnatelj. Usluge se ostvaruju ovisno o postojećim programima, mogućnostima i slobodnim kapacitetima Ustanove.

 

Kako mogu predati zahtjev?

Zahtjev s popratnom dokumentacijom može se predati osobno ili putem pošte na adresu Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“, Stari hrast 55, 10431 Rakitje ili elektroničkom poštom na e-mail adresu socijalnaskrb@ustanova-tigrovi.hr

 

Ostale informacije:

Sve ostale informacije o radu Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ možete dobiti na broj telefona 099/329 5945 ili putem elektronske pošte socijalnaskrb@ustanova-tigrovi.hr

 

Search

Najave događanja

12.-14.7.
pet-ned
 

2. Memorijalni turnir u boćanju “Josip Jović, Mate Juroš i Mario Glavota” u Drumu kod Imotskog

 

12.7.
petak
 

Biciklistički maraton Imotska krajina

 

15.7.
ponedjeljak
 

13:00 Kreativna radionica - ljekovito bilje

 

23.7.
utorak
 

Biciklistički maraton Erdut

 

  

Informacije o svim aktivnostima i najave dolaska na br. 099 329 5945.

 

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..