Likovna umjetnost

 

slide4ab

Jedna od djelatnosti Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ je provođenje radionica i ostalih oblika druženja korisnika s ciljanom tematikom. Osim kulturnih, sportskih, edukativnih i rekreacijskih programa u Spomen domu Tigrova, niz godina svaku drugu srijedu od 16 do 20 sati, održavaju se likovne radionice. U program je uključeno 20 korisnika.

 

Osnovni ciljevi programa su:
• psihosocijalna podrška i osnaživanje braniteljske populacije kroz kreativni rad i umjetnost
• razvoj socijalnih, komunikacijskih, kognitivnih i kreativnih vještina
• aktivno uključenje u kulturni i javni život putem izložbi
• utjecati na promjenu stereotipnih obrazaca percepcije ovih skupina
• promoviranju mogućnosti i potencijala braniteljske populacije

 

Dobrobiti za sudionike programa su:
• razvoj kreativnosti kroz likovnost
• potpora mentalnom zdravlju
• kvalitetno provođenje slobodnog vremena (s članovima obitelji)
• osjećaj osobnog postignuća, zadovoljstva i ispunjenosti
• aktivno kreiranje događaja u zajednici i sudjelovanje u istima (izložbe radova)

20.4.2024. (sub) Likovna radionica u Mokricama kraj Oroslavlja

 

U subotu 20. travnja u Mokricama kod Oroslavlja održat će se Izvanredna likovna radionica. Teme za ovu radionicu su: selo, domaće životinje, vinogradi, voćnjaci, kleti, stare hiže i slično.

Prijevoz do mjesta održavanja bit će organiziran, polazak kombi vozila iz Rakitja je u 9.15 sati. Svi zainteresirani mogu se javiti voditelju likovne radionice gospodinu Đuri Đuriću.

guske livada pejzaz

 

9. 11. 2023. svečano je otvorena izložba likovnih radova pod nazivom Put svjetla – veterani Gradu

 

IMG 20231110 WA0014U četvrtak, 9. 11. 2023. svečano je otvorena izložba likovnih radova pod nazivom PUT SVJETLA - VETERANI GRADU u organizaciji Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" i Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad. Izloženo je više od dvadesetak slika s motivima grada Ivanić-Grada nastalih na 1. likovnoj koloniji u rujnu ove godine u Ivanić-Gradu.

Izložba je postavljena povodom obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata te žrtve Vukovara i Škabrnje uz još desetak izloženih slika s motivima grada Vukovara.

Opširnije...

9.11.2023., 14 h, Ivanić grad: Izložba likovnih radova i projekta “Tigar” likovne grupe Spomen doma Tigrova iz Rakitja

 

tigar u travi1Veterani Gradu!

ZUDR Ivanić-Grad i ustanova za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem izlažu izložbu likovnih radova i projekta “Tigar” likovne grupe Spomen doma Tigrova iz Rakitja.

Projekt „TIGAR“ : Socijalno angažiran umjetnički projekt „Tigar“ započet je pripremnom fazom projekta tj. edukacijom pod radnim naslovom „Iskustvena radionica o primjeni  tehnika postupanja i komunikacije s djecom s oštećenjem vida i drugim višestrukim oštećenjima kroz praktičnu primjenu u umjetničkim tehnikama“. Edukaciju su uspješno prošli svi članovi likovne sekcije Tigrova. Uslijedio je uvodni set radionica na kojima su sudionici projekta Centra za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb“ i Tigrovi upoznali i uvedeni u grupu umjetnika koja će dalje biti vođena kroz stvaralački proces.

Opširnije...

Učenici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali na 3. likovnoj koloniji „TIGROVI ZA VUKOVAR“

 

IMG 20231016 WA0025Učenici su imali priliku uz stručno vodstvo upoznati se s povijesnim sadržajem u Memorijalnom centru Domovinskog rata Vukovar i upoznati se s istinom Domovinskog rata
U sklopu nastavka suradnje, u organizaciji Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. GB "Tigrovi" i Jedinica za posebne namjene MUP-a RH Rakitje, učenici 4. razreda Policijske škole „Josip Jović“ su dana 16. listopada 2023. godine u Vukovaru sudjelovali na 3. likovnoj koloniji „TIGROVI ZA VUKOVAR“.

Posjetu je prisustvovalo deset učenika u pratnji voditelja stručnog aktiva Ante Jolića, voditeljice klase i izvannastavnih aktivnosti Slavenke Gudiček i nastavnika stručnih predmeta Zdravka Valente.

Opširnije...

16. 10. 2023. održana 3. likovna kolonija „Tigrovi za Vukovar“

 

IMG 20231016 WA0003U organizaciji Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ i u suradnji s Policijskom školom „Josip Jović“ u Vukovaru je 16. 10. 2023. održana sada već tradicionalna 3. likovna kolonija „Tigrovi za Vukovar“. Ovogodišnja likovna kolonija „Tigrovi za Vukovar“ održala se povodom 32. godišnjice pogibije generala Blage Zadre i pukovnika Alfreda Hilla.   Sudionici kolonije su odali počast polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru i ispred biste ratnog zapovjednika s Trpinjske ceste, generala Blage Zadre.

Opširnije...

Search

Voditelj: 

Đuro Đurić

 

Kontakt: 098 228213

1. likovna kolonija

"TIGROVI ZA VUKOVAR"

Virtualna izložba

likovnih radova

 

katalog naslovnica2

(kliknite na sliku za pregledavanje virtualne izložbe)

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..