Likovna umjetnost

 

slide4ab

Jedna od djelatnosti Ustanove za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ je provođenje radionica i ostalih oblika druženja korisnika s ciljanom tematikom. Osim kulturnih, sportskih, edukativnih i rekreacijskih programa u Spomen domu Tigrova, niz godina svaku drugu srijedu od 16 do 20 sati, održavaju se likovne radionice. U program je uključeno 20 korisnika.

 

Osnovni ciljevi programa su:
• psihosocijalna podrška i osnaživanje braniteljske populacije kroz kreativni rad i umjetnost
• razvoj socijalnih, komunikacijskih, kognitivnih i kreativnih vještina
• aktivno uključenje u kulturni i javni život putem izložbi
• utjecati na promjenu stereotipnih obrazaca percepcije ovih skupina
• promoviranju mogućnosti i potencijala braniteljske populacije

 

Dobrobiti za sudionike programa su:
• razvoj kreativnosti kroz likovnost
• potpora mentalnom zdravlju
• kvalitetno provođenje slobodnog vremena (s članovima obitelji)
• osjećaj osobnog postignuća, zadovoljstva i ispunjenosti
• aktivno kreiranje događaja u zajednici i sudjelovanje u istima (izložbe radova)

Tigrovi u Veteranskom centru u Šibeniku održali likovnu koloniju

 

20230414092654Dvadesetak branitelja iz Ustanove za sveobuhvatnu skrb o pripadnicima 1. gardijske brigade „Tigrovi“ i Jedinice za posebne namjene MUP-a RH Rakitje održali su likovnu koloniju. Branitelji su bili na smještaju u Veteranskom centru dvadeset dana te su tom prilikom održali i školu slikanja za korisnike Veteranskog centra u Šibeniku, a u školi slikanja osim korisnika sudjelovali su i djelatnici centra.

Pročitajte cijeli tekst na https://m.sibenik.in/sibenik/tigrovi-u-veteranskom-centru-u-sibeniku-odrzali-likovnu-koloniju/171080.html

 

 

Otvorena izložba "Krvavi Uskrs 1991."

 

krvavi uskrsU Policijskoj školi "Josip Jović", je u četvrtak, 23. ožujka otvorena izložba povodom obljetnice Krvavog Uskrsa na Plitvicama 1991. godine.


U predvorju Policijske škole "Josip Jović", u četvrtak, 23. ožujka, u znak sjećanja na prvog poginulog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića izloženi su likovni radovi koji su rezultat dugogodišnjeg truda i marljivog rada hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji nastalih na likovnim radionicama Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi".

 

Cijeli tekst pročitajte na web stranici Muzeja policije.

 

(Slika preuzeta s web stranice Muzeja policije)

 

Svečano otvorenje izložbe likovnih radova 2.12.2022. u 10 sati

 

02122022 pozivnica prednja stranaU petak, 2. prosinca 2022. u 10 sati održati će se svečano otvorenje izložbe slika pod radnim nazivom „Tigrovi za Vukovar“. Likovni radovi su rezultat dugogodišnjeg truda i marljivog rada hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji nastalih na likovnim radionicama u Spomen domu Tigrova u Rakitju kao i na likovnoj koloniji „Tigrovi za Vukovar“. Otvorenje i postav izložbe je u galerijskom prostoru Doma Specijalne policije u Zagrebu, na adresi Trg žrtava fašizma 1. 

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati naše korisnike, suradnike i sve zainteresirane građane na otvorenje izložbe koja se može razgledati sve do 16. 12. 2022. u vremenu od 9 do 15 sati.

23.11.2022. (srijeda) Likovna radionica u Domu Tigrova

 

Likovna radionica u Ustanovi za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ u Rakitju održati će se u srijedu 23.11. u 16 sati. Na radionicu su dobrodošli svi zainteresirani „Tigrovi“ i ostali hrvatski branitelji kao i članovi njihovih obitelji.
 
Dobro došli su i naši prijatelji uključeni u projekt "Tigrovi za Vukovar" umjetnici/umjetnice iz udruge HUKA kao i ostali željni druženja kroz slikarstvo.
 
Raditi će se ukrašavanje kutijica tehnikom DEKUPAŽ i izrađivati će se blagdanski ukrasi i Adventski vijenac. Radujemo se dolasku što većeg broja najmlađih, djece i mladih članova obitelji hrvatskih branitelja.

Voditelj: 

Đuro Đurić

 

Kontakt: 098 228213

1. likovna kolonija

"TIGROVI ZA VUKOVAR"

Virtualna izložba

likovnih radova

 

katalog naslovnica2

(kliknite na sliku za pregledavanje virtualne izložbe)