Doček biciklista po povratku iz Lourdesa

 

z20240528 164427Nakon uspješno odvoženog biciklističkog ultramaratona od Rakitja do Lourdesa u duljini 1700 kilometara i sudjelovanja na tradicionalnom 64. vojno-policijskom hodočašću u tom velikom marijanskom svetištu, naši su se biciklisti u utorak 28. svibnja sretno vratili na svoju polaznu točku, ispred Spomen doma Tigrova u Rakitju odakle su i krenuli na svoj put 10. svibnja ove godine.

Sudionici ovog ultramaratona bili su biciklisti Drago Skledar, Zlatko Adžijević, Viktor Vojaković, Stjepan Milavec, dr Dragan Jurčić te biciklistkinje Ana Antolić i Lucija Andabak, a u njihovoj logističkoj pratnji bili su Miljenko Komes i Anđelko Musić.

U Rakitju im je priređen svečani doček na kojem su se okupili članovi njihovih obitelji i prijatelji, kao i brojni hrvatski branitelji, polaznici Policijske škole “Josip Jović” u pratnji svojih nastavnika i odgajatelja te djelatnici Ustanove za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”.

Tom prigodom sve učesnike u ovom pothvatu u ime “Tigrova” i svih veterana Domovinskog rata pozdravio je general Zdravko Andabak, a u ime Ustanove “Tigrovi” zahvalio im je ravnatelj Ervin Škacan, dok su Miljenko Komes i Lucija Andabak u ime ekipe sudionika zahvalili svima na dočeku i podršci koju su dobivali prije i tijekom trajanja ovog biciklističkog ultramaratona.

Svi sudionici najprije su pozdravljeni kao tim, ali su zavrijedili i pojedinačne ovacije tijekom ovog dočeka prigodom prozivanja svakog pojedinog imena i prezimena, nakon čega je svaki član tima iz ruku Ervina Škacana dobio medalju kao uspomenu na ovaj njihov veliki uspjeh, te uz nju i prigodni poklon, muški dio ekipe butelju pića, a djevojke buket cvijeća.

Na kraju su se svi počastili tortom koju je specijalno za ovu prigodu napravila i uresila Ana Rukavina, zaposlenica Ustanove “Tigrovi”, kao i ostalim delicijama koje su za ovu prigodu priređene.    

Ovim putem svima koji su sudjelovali u ovom jedinstvenom “biciklističkom hodočašću” od Rakitja do Lourdesa još jedanput čestitamo na njihovom velikom pothvatu.

 

Search

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..