Održan biciklistički maraton do Vukovara

 

maraton vukovar sl7Povodom 32. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata Blage Zadre, biciklistička grupa "Tigrovi" vozila je 15. i 16. listopada 2023. biciklistički maraton do Vukovara, na kojemu je sudjelovalo šestero biciklista i vozač kombija - pratitelj. U dva dana biciklisti su odvozili 165km dugu trasu do Vukovara gdje su se priključili komemoraciji održanoj kraj spomenika Blagi Zadri na Trpinjskoj cesti. U Nuštru su se "Tigrovima" pridružili biciklisti iz Bosne i Hercegovine pa je tako do cilja na Trpinjskoj cesti vozila impresivna kolona od desetero biciklista.

Nakon komemoracije kod spomenika, biciklisti su sudjelovali na mimohodu do mjesta pogibije Blage Zadre u Kupskoj ulici, gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće. Zatim su se uputili do Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru u kojem se održavala 3. likovna kolonija "Tigrovi za Vukovar", gdje su se sreli s polaznicima likovnih radionica Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" te imali priliku pogledati njihova najnovija umjetnička djela.

Nakon zajedničkog fotografiranja biciklisti su se odvezli do vukovarskog vodotornja, čime je završio ovaj dvodnevni maraton.

Ovaj maraton organiziran je u suradnji s Udrugom topnika 1. gardijske brigade "Tigrovi".

 

maraton vukovar sl1 maraton vukovar sl2 maraton vukovar sl3 maraton vukovar sl5 maraton vukovar sl6

Search

Voditelj: Ervin Škacan

Kontakt:

095 20 12 121

eskacan@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..