19./20.5.2018. Ekološka akcija Šilo 2018.

 
IMG 0005Bili smo na Ekološkoj akciji „Šilo“ na otoku Krku.
 
U organizaciji Turističke zajednice Šilo, Opčine Šilo, lokalnog ŠRK Čikavica iz Šila i DC Modrulj dana 19.-20.05.2018. smo sudjelovali sa Ronilačkim klubom „Agramsub“-Zagreb na dugogodišnjoj Ekološkoj akciji „Šilo“ 2018. u kojoj je naša ronilačka sekcija čistila podmorje Šilske uvale i njezinog mula.

U akciju su se kao gosti uključili, kao i svake godine mnogi ronilačke organizacije kao, Ronilački tim DVD Stupnik, RK Agramsub-Zagreb, Potapljačka enota Gasilske brigade Ljubljana, naša ronilačka sekcija te ostale građanske udruge, ustanove i poslovni subjekti sa opčine Šilo kao što su, udruga umirovljenika, lučka kapetanija, ŠRK Čikovica iz Šila sa svojim barkalijolima i ronilački centar Modrulj koji je osigurao odlazak na ronilačke lokacije i dopunu boca zrakom.

Kao i svake godine prikupilo se dovoljno otpada za kontejnjer istog, ali mnogo manje nego godina ranije.

Uglavnom cilj iste je postignut čime je vidljivo da je svijest gostiju i lokalnog stanovništva puno bolji od lanjskih godina, kada nisu bila dovoljna ni 2 kontejnjera za odlaganje otpada, sa naznakom da je za zdraviji okoliš potrebno još puno ovakvih akcija, edukacija mladih i lokalnog stanovništva.

Naš mali doprinos Ronilačke sekcije uz podršku RK Agramsub-Zagreb u ovoj hvalevrijednoj akciji, daje nam još jedan poticaj da su branitelji Tigrovi itekako vrijedni spomena i njihove pomoći u ovakvim prigodama događanja.
 
Uz srdačan pozdrav sa Šila do godine!
 
(Tomislav Mihoci, 24.5.2018.)
 
 

Search

Voditelj: Tomislav Mihoci

Kontakt:

091 200 96 13

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..