DSC04845a1

O Ronilačkim radionicama

 
GOPR1310Sekcija je osnovana 2017. godine na inicijativu nekolicine entuzijasta i zaljubljenika u podmorje i ronjenje s ciljem školovanja budućih korisnika, da svoje znanje i iskustvo prenesu na sve one koji se žele baviti rekreativnim ronjenjem i napredovanjem u ronjenju.

Školovanje ronioca se odvija po programu i standardu najstarije i prve svjetske ronilačke asocijacije CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) za sve ronilačke kategorije i njenih specijalnosti.

Sekcija djeluje u suradnji sa Ronilačkim klubom „Agramsub“-Zagreb, koji je aktivna članica Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS-a), sudjeluje u svim aktivnostima koje savez provodi, a preko istog osigurava edukacijske materijale za ronilačke tečajeve.

Klub osigurava za korisnike klupsku ronilačku opremu sa bocama.

Tečajevi za branitelje, invalide Domovinskog rata i aktivnosti se odvijaju po projektu „Terapijsko osnaživanje i resocijalizacija invalida branitelja u autonomnim ronilačkim aktivnostima“, čijeg je klub nositelj, a udruge „Tigar-Rakitje 90/91“ i „HVIDR-a Trešnjevka“ partneri u projektu, te po osiguranim programskim sredstvima od gradskog Ureda za branitelje-Grad Zagreb, Ministarstva Hrvatskih branitelja, lokalne uprave i samouprave u RH i ostalih donatora koji prepoznaju vrijednosti istog.

Posebna se pozornost posvećuje sigurnosti ronjenja kroz edukaciju korisnika koju provode iskusni instruktori i voditelji ronjenja, a čiji je prioritet stalno usavršavanje te su svi naši korisnici osigurani preko ronilačkog DAN-Europe osiguranja.

Djelatnosti sekcije su:
- Obuka ronilaca kroz školu ronjenja po CMAS (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques) asocijaciji za sve tri ronilačke kategorije,
- Organizacija i provedba ekološko-edukativnih akcija s ciljem očuvanja podmorja i edukacije djece osnovnoškolskog uzrasta o ekologiji,
- Organizacija ronilačkih izleta i ronilačkih kampova,
- Obuka invalida i branitelja Domovinskog rata, osoba OSI i njihovih obitelji,
- Suradnja s jedinicama lokalne uprave i samouprave u smislu očuvanja podmorja,
- Daljnje napredovanje i usavršavanje kroz više ronilačke kategorije, njenih specijalnosti i dr.
 
Naši suradnici:
- Ronilački klub „Agramsub“-Zagreb,
- Udruga Tigar-Rakitje 90/91,
- Udruga HVIDR-a Trešnjevka,
- Sekcije unutar Ustanove za sveobuhvatnu skrb Hrvatskih branitelja,
- Grad Zagreb,
- Gradski Ured za branitelje „Grad Zagreb“,
- Ministarstvo Hrvatskih branitelja,
- Lokalne uprave i samouprave i ostali donatori,
- Grad Cres,
- MORH,
- MUP RH

Search

Voditelj: Tomislav Mihoci

Kontakt:

091 200 96 13

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..