Ronilačka sekcija sudjelovala u Eko-akciji „Punatska draga svima nam draga“

 
IMG 0026Bili smo na Ekološkoj akciji „Punatska draga svima nam draga“ u Puntu na otoku Krku.
 
U organizaciji Turističke zajednice Punat, Opčine Punat, lokalnog ŠRD „Arbun“ Punat i KPA Punat dana 05.-06.05.2018. smo sudjelovali sa Ronilačkim klubom „Agramsub“-Zagreb na tradicionalnoj 22 po redu Ekološkoj akciji „Punatska draga svima nam draga“ 2018. u kojoj je naša ronilačka sekcija čistila podmorje Punatskog akvatorija.

U akciju su se kao gosti uključili, kao i svake godine mnogi ronilački klubovi kao, KPA Karlovac, RK Roniti se mora, KPA Kostrena, RK Opatija, DPA Mursa-Osijek, JVP Osijek, te ostale građanske udruge, ustanove i poslovni subjekti sa opčine Punat kao što su, udruga umirovljenika, lučka uprava, udruga More priča, lučka kapetanija, KD Črnika, O.Š. Punat i ronilački centri koji su osigurali odlazak na ronilačke lokacije i dopunu boca zrakom.

Kao i svake godine prikupilo se otpada za puni kontejnjer istog, ali nešto manje nego godina ranije. Neodgovornih ljudi prema okolišu je uvijek bilo, ali se prema količini prikupljenog ipak vidi da se svijest pojedinaca popravlja, da je za zdraviji okoliš potrebno još puno ovakvih akcija ali i edukacija mladih i lokalnog stanovništva, te neodgovornih gostiju koji svake turističke sezone dolaze na Jadran.

Naš mali doprinos Ronilačke sekcije uz podršku RK Agramsub-Zagreb u ovoj hvalevrijednoj akciji, daje nam još jedan poticaj da su branitelji Tigrovi itekako vrijedni spomena i njihove pomoći u ovakvim prigodama događanja.

Nadamo se da će i sljedeće godine sekcija sudjelovati sa većim brojem svojih ronioca.

Uz srdačan pozdrav iz Punta do godine!
 
(Tomislav Mihoci, 24.5.2018.)
 

Search

Voditelj: Tomislav Mihoci

Kontakt:

091 200 96 13

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..