Održana planinarska radionica s izletom na Malu Kapelu

 

DSC04643U subotu 26. kolovoza 2023. održan je 6. planinarski pohod "Izvor voda" na Maloj Kapeli, u okolici Saborskog, kojemu su se, uz planinare iz raznih dijelova Hrvatske, priključili i polaznici planinarskih radionica Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi".

Okupljanje sudionika pohoda bilo je kraj spomenika "Ranjena Golubica" u Saborskom, podignutom u čast svih poginulih civila i branitelja na području Saborskog tijekom Domovinskog rata. Saborsko je po postotku ubijenih civila u odnosu na tadašnji broj stanovnika jedno od najviše stradalih mjesta tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Pohod je započeo pozdravom organizatora i komemoracijom pored spomenika poginulima. Od spomenika, koji se nalazi preko puta crkve svetog Ivana Nepomuka, izgrađene na mjestu istoimene stare crkve koja je 1991. godine do temelja uništena, sudionici pohoda su krenuli na 10 kilometara dugu šetnju preko vrha Alan te velikog i malog vrela rijeke Jesenice, koju lokalno stanovništvo zove Zelenka, do lovačkog doma, gdje je za sve sudionike pohoda osiguran ručak.

Zahvaljujući lijepo organiziranom pohodu te uređenim i dobro označenim stazama domaćini su svim sudionicima pohoda omogućili da upoznaju ovaj mali djelić ljepota prekrasne Male Kapele. 

 

DSC04684 DSC04729 DSC04782 DSC04914

 

Više fotografija

 

 

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..