Tigrovi na Štirovači i Šatorini

 
DSC05052U nedjelju, 8. srpnja 2018. četrdesetak Tigrova i članova obitelji, uz dvadesetak pridruženih planinara PD Pinklec iz Svete Nedelje, prošetalo je srednjim Velebitom. Autobusom smo došli do jedne od najvećih velebitskih visoravni - Štirovače, poznatoj po izvrsnom izvoru vode, odakle je započeo uspon na 1622 metra visoku Šatorinu, najviši vrh srednjeg Velebita.
 
Štirovača se nalazi na otprilike 1100 metara nadmorske visine, pa je u relativno kratkom vremenu trebalo savladati visinsku razliku od 500 metara, što dokazuje da je izlet u planinarskom smislu bio prilično zahtjevan. Unatoč toj činjenici, većina sudionika izleta, među koima je bio i veći broj djece, od kojih su neka još predškolske dobi, uspješno se popela na vrh, za što smo bili nagrađeni prekrasnim pogledima na sve strane - od mora i otoka, preko velebitskih vrhova do Like i njezinih prostranih polja.
 
Nakon otprilike šest sati hoda i dvadeset prohodanih kilometara izlet je završio ručkom te uz pjesmu i svirku u šumarskoj kući na Štirovači. Ovo je bio treći planinarski izlet Planinarske sekcije Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", a sve veći interes od strane Tigrova i članova obitelji ukazuje da ova sekcija ima dobru perspektivu.
 

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..