Planinarski izlet u Hrvatsko zagorje - Trakošćan i Ravna gora

 

DSCN4291HRVATSKI GENERALSKI ZBOR
u suradnji s Ustanovom za sveobuhvatnu skrb Tigrovi
organizira za hrvatske branitelje i članove obitelji
jednodnevni planinarski izlet u

 

HRVATSKO ZAGORJE: Trakošćan, Ravna gora
subota, 28. rujna 2019.

 

Plan izleta:
- u 8:00 polazak autobusom s parkirališta kod Spomen-doma Tigrova u Rakitju; potrebno je doći barem 10 minuta ranije

- vožnja autocestom A2 do izlaza Macelj te nastavak vožnje lokalnom cestom do Trakošćana (oko 1 sat vožnje)
- obilazak Dvora Trakošćan (muzeja) ili šetnja parkom oko dvorca (po želji)
- u 11:00 polazak autobusom do sela Meljan, odakle kreće planinarska tura do Filićevog doma na Ravnoj gori (teži invalidi i osobe koje iz bilo kojeg razloga nisu u mogućnosti pješačiti do planinarskog doma će se prebaciti kombijem)
DSC08454- očekivano vrijeme dolaska do planinarskog doma – oko 12:30
- oko 13:00 ručak u planinarskom domu (juha + glavno jelo + desert)
- nakon ručka šetnja okolicom planinarskog doma

- oko 17:00 polazak s Ravne gore prema autobusu
- oko 18:15 polazak autobusom prema Rakitju
- očekivano vrijeme dolaska u Rakitje: oko 19:15

 

Prijevoz i ručak su besplatni za sve sudionike izleta. Ulaznice u muzej i park Trakošćan sudionici izleta plaćaju sami (40 kn za odrasle, 20 kn za učenike do 18 godina, besplatno za djecu do 7 godina, ulaznica u park: 1 kn). Više o Dvoru Trakošćan i parku na www.trakoscan.hr.

 

DSCN4167Mole se sudionici izleta da sa sobom ponesu potvrdu o statusu hrvatskog branitelja (vadi se u Uredu za branitelje prema mjestu prebivališta), a za članove obitelji dokaz o svojstvu člana obitelji (preslika vjenčanog lista za bračnog partnera, odn. rodnog lista za djecu); oni koji su već predali dokaze o statusu branitelja ili člana obitelji branitelja ne moraju iste ponovno donositi.

 

Informacije i prijave: 091 444 60 80 (Željko Hajtok), e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com .

 

Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra po danu, bezalkoholno, negazirano, preporuča se pola litre negaziranog izotoničnog napitka, npr. Iso Sport), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca, *rezervne cipele za povratak (* obavezna oprema).

 

Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Organizator ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.

 

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..