DSC04845a1

Tigrovi na Premužićevoj stazi

 

DSC01700U utorak, 25. lipnja 2019., na Dan državnosti, Planinarska sekcija Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", u suradnji s Hrvatskim generalskim zborom, organizirala je izlet na Velebit za hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji. Izletnici koji su željeli i mogli malo više hodati prošli su dio Premužićeve staze na Sjevernom Velebitu, od Zavižana do prijevoja Veliki Alan. Premužićeva staza smatra se najljepšom planinarskom stazom u Hrvatskoj, a dio koji smo prošli vodi nas, u dužini od 16 kilometara, kroz najljepše dijelove Velebita. Vrijeme je bilo idealno za šetnju Velebitom, sunčano uz ugodan povjetarac, što nam je omogućilo maksimalno uživanje u šetnji našom najljepšom planinom.

 

Drugi dio ekipe zadržao se neko vrijeme na Zavižanu, a potom se spustio u Jablanac, gdje su vrijeme do povratka planinarske ekipe proveli u šetnji uvalom Zavratnica.

 

Bio je ovo već treći ovogodišnji izlet Planinarske sekcije na Velebit, a veliki odaziv branitelja, potražnja za "mjestom više" u autobusu i vrlo dobro raspoloženje koje vlada nakon izleta dokazuju da je planinarenje i boravak u prirodi izvrstan oblik rekreacije za braniteljsku populaciju.

 

Foto albumi: 

Karlo Vučilovski

Željko Hajtok

 

 

 

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..