Planinari na Svetom brdu

 

20190615153155 IMG 3653Oko 50 članova Planinarske sekcija Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" u subotu, 15.6.2019. sudjelovalo je na 2. hodočašću branitelja i planinara na Sveto brdo, drugi po visini vrh Velebita.

 

Na hodočašću je sudjelovalo nešto više od 200 branitelja i planinara, pripadnika raznih ratnih postrojbi Hrvatske vojske i Specijalne policije te više planinarskih društava i drugih udruga.

 

Nakon više od 4 sata hoda od Malog Alana do Svetog brda po vrlo zahtjevnom planinskom terenu, većina sudionika hodočašća uspješno se popela na vrh, nakon čega je na visoravni Dušice pod vrhom održana misa za hrvatske branitelje poginule na Velebitu.

 

Inicijator hodočašća je udruga "Ekosspiritus" iz Samobora, a suorganizatori su Udruga Specijalne policije "Grom" iz Karlovca, Ustanova za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", Udruga "Žene u Domovinskom ratu" iz Zadra i drugi.

 

DSC01224Nakon 20 kilometara i prosječno osam sati hoda, sudionici skupa položili su vijence i zapalili svijeće kod spomenika poginulim Lovinčanima na Majstorskoj cesti iznad Svetog Roka.

 

Susret je završio zajedničkim ručkom u Svetom Roku.

 

Foto album 

Search

Voditelj:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..