Nogometna sekcija Ustanove sudjelovala na turniru u čast dvanaest poginulih redarstvenika Policijske Uprave vukovarsko-srijemske

 

20190524 163020Dana 24. svibnja 2018. godine (petak), na nogometnom igralištu NK „Borac“ u Retkovcima održan je 6. Malonogometni turnir Dvanaest redarstvenika, policijskih službenika PU vukovarsko – srijemske, povodom obilježavanja 28. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika, od kojih je svaka ekipa nosila ime jednog od poginulog redarstvenika, i to kako slijedi:

- ekipa Ured načelnika, ekipa Služba kriminalističke policije, ekipa Policijske postaje Vinkovci, ekipa Policijske postaje Vukovar, ekipa Postaje prometne policije Vinkovci, ekipa IJP Nuštar, ekipa Postaje granične policije Županja, ekipa Postaje granične policije Ilok, ekipa Postaje granične policije Bajakovo, ekipa Postaje granične policije Tovarnik, ekipa Postaje granične policije Vrbanja i ekipa Policijske postaje Otok.

20190524 1747200Obilježavanje 28. obljetnice pogibije dvanaest redarstvenika započela je okupljanjem policijskih službenika PU vukovarsko – srijemske u prostoriji Udruge branitelja Ivankovo u Ivankovu, gdje je sudionike i uzvanike pozdravio načelnik Općine Ivankovo Marko Miličević, a potom su polo-žiti vijenci i zapalite svijeće na grobovima poginulih redarstvenika iz Ivankova, Željka Hrale i Janka Čovića na mjesnom groblju u Ivankovu. Zatim je u župnoj crkvi Župe Ime Marijino u Retkovcima održana misa zadušnica za sve poginule branitelje. Nakon Svete mise zapalite su svijeće i položiti vijenac kod Križeva poginulih branitelja, u dvorištu svetišta Gospe Lurdske u Prkovcima.

 

Početak turnira je započet postrojavanjem ekipa na nogometnom igralištu, nakon čega je intonirana hrvatska himna i odata počast svim poginulim braniteljima minutom šutnje. Na turniru su-djelovalo je 120 igrača i oko 200 gostiju, odnosno ukupno oko 350 policijskih službenika, kao i osta-lih gostiju, kroz cjelodnevno druženje uz roštilj i osvježavajuća pića. Završnica turnira i podjela na-grada održana je na istom igralištu, nakon čega se nastavilo druženje sudionika turnira i gostiju.

Napominjemo da su se tijekom održavanja turnira odigrale i prijateljske malonogomet-ne utakmice ekipa gostiju među kojima je bila ekipa malonogometne sekcije Ustanove za sveobuhvat-nu skrb „Tigrovi“ i Udruge Tigar 90/91 Rakitje iz Zagreba, ekipa Županije vukovarsko – srijemske, ekipa načelnika općina vukovarsko – srijemske županije i ekipa Grada Vinkovaca.

 

20190524 162953Vodstvo malonogometne sekcije Tigrova u suradnji sa Ustanovom za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ i Udrugom Tigar 90/91 Rakitje je organiziralo ekipu i prijevoz iz Zagreba u sastavu: Voditelj sekcije Marko Dogandžić, kapetan momčadi Slavko Topić, zadnji vezni Marijan Sinanović, obrana Tomislav Petriško, obrana Smiljko Azinović, napadač Slavko Jelić. Udruga je osigurala kombi vozilo a Ustanova je pokrila troškove goriva i cestarine i angažiran je kao vozač i pratilac Ivan Boš-njak. Na samom turniru svesrdnu pomoć i bodrenje su pružili mnogobrojni Tigrovi sa područja vuko-varsko - srijemske županije.

Prva utakmica je odigrana odmah nakon dolaska sa puta i momčad Tigrova se nije imala vremena pripremit i zagrijat za meč, te su poraženi sa 5:3 od ekipe načelnika općina vukovarsko – srijemske županije, drugu utakmicu su pobijedili momčad ekipe Županije vukovarsko – srijemske sa 4:3, treću utakmicu su odigrali 3:3 s ekipom Grada Vinkovaca.

 

20190524 163001 020Rečeni turnir održan je u sklopu obilježavanja obljetnice pogibije dvanaest redarstveni-ka PU vukovarsko – srijemske i održavati će se i nadalje u svrhu promicanja vrijednosti Domovinskog rata i sjećanja na pogibiju dvanaest redarstvenika. Turnir je organiziran u suradnji sa Uredom načelni-ka PU vukovarsko – srijemske i Nezavisnim sindikatom MUP-a RH – Podružnica PU vukovarsko – srijemske, a organizaciju turnira i cjelodnevni program proveli su policijski službenici PU vukovarsko – srijemske.

Tigrovi svojim sudjelovanjem podržavaju i svojim sudjelovanjem uveličavaju turnir u svrhu sjećanja na poginule redarstvenike kao i promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

 

S pozdravom:
Za Zagreb i Hrvatsku kao Tigar

 

20190524 163017Tehnički tajnik Ivan Bošnjak

Search

Voditelj: Zdravko Andabak

Kontakt:

095 906 52 40