Lovačka sekcija i Lovačka udruga veterana "Tigrovi"

 

20191116 090634Dragi korisnici, prijatelji, kolege lovci i ljubitelji boravka u prirodi, Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ u svom širokom spektru raznih sekcija, radionica i klubova, koje je ili sama osnovala ili prepoznala kao kompatibilnu djelatnost Ustanove, a sa željom da naši korisnici imaju širinu uključivanja u razne aktivnosti, podupire i lovstvo i bavljenje lovom naših korisnika, kao izuzetan vid rehabilitacije, održavanja psiho-fizičkih sposobnosti veteranske populacije, boravak u prirodi, kao aktivnost srodnu vojničkom pozivu i ulozi veterana Tigrova i drugih branitelja u Domovinskom ratu.


Sekcija za lov i lovstvo predstavljena je kroz rad LUV „Tigrovi“, koja je osnovana zbog specifičnosti Zakona o lovstvu i koja u potpunosti zadovoljava interes Ustanove u ovoj aktivnosti.

LUV „Tigrovi“ je osnovana 2016. g. sa željom da zajedno sa Ustanovom „Tigrovi“ aplicira na dodjelu jednog od državnih lovišta RH, o čemu smo pred nadležnim tijelom, Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva, 2017. g. izrazili želju za dodjelu državnog lovišta Virovitička Bilogora, za što je Ustanova 2017. g. izradila poseban elaborat, kojem je lovstvo u navedenom državnom lovištu samo jedna od aktivnosti, a aktivnosti poput gljivarenja, planinarenja, skupljanja šumskih plodova, orijentacijskog kretanja i trčanja, brdskog biciklizma, općenito boravka u prirodi s prilagođenim šetnicama, vikendom ili duže, zajedno s članovima obitelji, također izuzetno vrijedne aktivnosti koje zajedno s lovstvom čine jednu cjelinu u ponudi Ustanove o sveobuhvatnoj skrbi o braniteljima Domovinskog rata. Naša zamolba o dodjeli državnog lovišta pred Ministarstvom poljoprivrede i šumarstva u finalnoj je fazi i nadamo se skorom rješavanju iste, na zadovoljstvo državnih i naših interesa. Naglašavam da smo za ideju i elaborat koji razrađuje navedene aktivnosti u prostoru Virovitička Bilogora dobili potpore Hrvatskog generalskog zbora i Hrvatskog lovačkog saveza.


Ervin Škacan, ravnatelj

 

20191116 090611 20191116 090620 20191116 090707 20191116 092403

 

Search

Voditelj: Zlatko Majić

Kontakt:

091 310 39 56

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..