12.11.2021. (petak) Pčelarska radionica: Američka gnjiloća - prepoznavanje, suzbijanje i preveniranje (predavanje)

 

Poštovane pčelarice i pčelari, dragi prijatelji!
 
Pozivam Vas na stručno predavanje i radionicu na temu „Američka gnjiloća - prepoznavanje, suzbijanje i preveniranje“, koja će se održati u petak 12. studenog 2021. godine u Rakitju, Stari Hrast 55, Sveta Nedjelja s početkom u 18 sati.
 
Ovu radionicu organizira Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja" u suradnji s Pčelarskom sekcijom Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" Rakitje i Savezom pčelarskih udruga Zagrebačke županije „SPUZŽ".
 
Radionicu ćemo započet sa stručnim predavanjem dr.sc. Ivane Tlak Gajger profesorice na Zavodu za biologiju i patologiju riba i pčela Veterinarskog fakulteta u Zagrebu iz područja biologije i patologije korisnih kukaca i akvatičnih organizama, koja je ujedno i voditeljica Nacionalnog referentnog laboratorija za bolesti pčela – APISlab.
 
Kako smo svjedoci pojave američke gnjiloće, jedne od najopasnijih pčelinjih bolesti  zajednica medonosnih pčela, i u našem kraju, došlo je vrijeme da nadogradimo znanje i naučimo pravilno održavati zdravstveno stanje naših pčelinjih zajednica što je nužan uvjet za uspješnu pčelarsku proizvodnju. 
 
Zato nam je primarni cilj naučiti naše pčelare kako prepoznati ovu bolest pri praktičnom pregledu pčelinje zajednice, te razlikovati zdravo od promijenjenog (bolesnog) legla, kako ju suzbiti i izbjeći moguće nepravilne načine liječenja i upoznati ih s procedurom kad je ona već tu i prevencijom kako do ove bolesti ne bi ni došlo.
 
Radionica će se održati sukladno važećim epidemiološkim mjerama.
 
Za sve daljnje informacije stojim Vam na raspolaganju i ujedno Vas molim, pozovite sve zainteresirane na ovu radionicu. Ulaz je slobodan.
 
Uz pozdrav,
Za Hrvatsku kao Tigar – Medno!                                                  
 
Za organizatora:                                                                                              
Željko Vukić, dipl. ing.
 
Pčelarska udruga "Samobor i Sv. Nedelja"
Trg Matice hrvatske 4, Samobor
E-mail-zeljko.vukic1@zg.t-com.hr
Kontakt: Željko Vukić, +385 (98) 22 82 55

Search

Voditelj: Željko Vukić

Kontakt:

098 228 255

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..