Projekt TIGAR, akcija „Olimp“

 

tigar kifU srijedu 28.2.2024. godine, na Kineziološkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu prezentirati će se projekt TIGAR

 

Projekt Tigar plod je suradnje Dnevnog centra za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom-Zagreb (www.malidom.hr) i Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi"- Spomen dom Tigrovi u Rakitju (ustanova-tigrovi.hr). Osnovni ciljevi projekta su psihosocijalna podrška i osnaživanje djece i mladih s teškoćama i veterana međusobnim povezivanjem kroz zajedničko stvaranje i umjetničke akcije, djelovanje na stereotipne obrasce percepcije ovih osoba i promoviranje društvenog modela i pozitivne različitosti te razvoj i širenje mreže osobnih odnosa i transdisciplinarnih suradnji.

Na samom početku projekta, djeca s teškoćama u razvoju iz Malog doma i ratni veterani, Tigrovi, zajedničkim su snagama napravili skulpturu Tigra u prirodnoj veličini (3m). Tijekom izrade učili su o tigrovima ali i o simbolima akromatskih boja crno-bijelo, prihvaćanje-ne prihvaćanje različitih osoba. U trenutnoj fazi projekta Tigar se razvija i djeluje na društvo posjećujući različite institucije, pa je tako bio u Muzeju suvremene umjetnosti, Ministarstvu obrane RH, na Učiteljskom fakultetu i dr.

Na Kineziološkome fakultetu Tigar planira doći u duhu zdravog, tjelesno aktivnog, načina života, pješke, od Malog doma (Baštijanova 1D), do Kineziološkog fakulteta.

Planirano vrijeme polaska iz Malog doma u policijskoj pratnji (svi - djelatnici, djeca, Tigrovi sa skulpturom Tigra na čelu je u 9:00 sati, a dolazak na KIF-u u 10.00).

Na Kineziološkom fakultetu planira se teorijsko prezentiranje projekta (mali amfiteatar u 10:00) te praktičan prikaz aktivnosti prilagođene djeci s teškoćama u razvoju (judo dvorana odmah nakon teorijske prezentacije – okvirno planirano vrijeme 10:45). Nakon toga, Tigar će se smjestiti u holu Fakulteta gdje će boraviti tri tjedna tijekom kojih će „on učiti o važnosti kretanja za zdravlje i o sportskim aktivnostima, a mi o važnosti prihvaćanja različitosti u društvu“.

Akciji će sudjelovati i naš zlatni paraolimpijac, gospodin Darko Kralj te general Josip Lucić.

Ovaj događaj, kao simbol suradnje djece s teškoćama u razvoju, ratnih veterana i Sveučilišta zasigurno predstavlja važan primjer dobre prakse i pozitivnih životnih priča u RH. Ako želite, slobodno nam se pridružite!

 

(prenijeto s www.https://www.kif.unizg.hr)

 

 

Search

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..