9.11.2023., 14 h, Ivanić grad: Izložba likovnih radova i projekta “Tigar” likovne grupe Spomen doma Tigrova iz Rakitja

 

tigar u travi1Veterani Gradu!

ZUDR Ivanić-Grad i ustanova za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem izlažu izložbu likovnih radova i projekta “Tigar” likovne grupe Spomen doma Tigrova iz Rakitja.

Projekt „TIGAR“ : Socijalno angažiran umjetnički projekt „Tigar“ započet je pripremnom fazom projekta tj. edukacijom pod radnim naslovom „Iskustvena radionica o primjeni  tehnika postupanja i komunikacije s djecom s oštećenjem vida i drugim višestrukim oštećenjima kroz praktičnu primjenu u umjetničkim tehnikama“. Edukaciju su uspješno prošli svi članovi likovne sekcije Tigrova. Uslijedio je uvodni set radionica na kojima su sudionici projekta Centra za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb“ i Tigrovi upoznali i uvedeni u grupu umjetnika koja će dalje biti vođena kroz stvaralački proces.

Nakon učenja o životinjskoj vrsti tigrova te simbolici u različitim kulturama napravljena je skica i započeto je oblikovanje pokretne skulpture reciklažnom tehnikom (novine, kartonske kutije i selotejp) u dva dijela kako bi se otvorila mogućnost poigravanja plohama, međuprostorima kao i simboličkim iscjeljenjem.  Skulptura je dimenzija prirodne veličine životinje tigar.

Ciljevi projekta su psihosocijalna podrška i osnaživanje djece i mladih s višestrukim teškoćama i veterana međusobnim povezivanjem kroz zajedničko stvaranje i umjetničke akcije, djelovanje na stereotipe te razvoj i širenje mreže osobnih odnosa i transdisciplinarne suradnje. Projektna ideja je nastala prilikom susreta bivših suboraca Đure Đurića i Dražena Viljušića-danas zaposlenika „Malog doma-Zagreb“, a autorica projekta je Margareta Vidmar, također djelatnica ustanove.

Otvorenje izložbe: četvrtak, 9. studenog u 14 sati u Galerijskom prostoru POU

Izložba će biti otvorena do 27. studenog 2023. godine.

 

(Prenijeto s web stranice POU Ivanić grad)

Search

Voditelj: 

Đuro Đurić

 

Kontakt: 098 228213

1. likovna kolonija

"TIGROVI ZA VUKOVAR"

Virtualna izložba

likovnih radova

 

katalog naslovnica2

(kliknite na sliku za pregledavanje virtualne izložbe)

 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..