Završna svečanost ovogodišnjeg projekta “Domovinski rat - Josip Jović”

 

U srijedu 19. lipnja na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redartstvenik” održana je svečanost završetka ovogodišnje  provedbe projekta “Domovinski rat – Josip Jović”.

Projekt je proveden sukladno godišnjem planu i programu rada škole za školsku godinu 2023./2024. te školskom “kurikulumu” za učenike trećih razreda i polaznike Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka P19 u izvannastavnim aktivnostima, a uz Policijsku školu “Josip Jović” u njemu su sudjelovali i Udruga “Tigar 90/91 Rakitje”,  Ustanova za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi”, Zaklada “Biskup Josip Lang” te Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Svečanost je započela intoniranjem himne Republike Hrvatke i minutom šutnje za sve poginule i preminule djelatnike Ministarstva unutarnjih poslova i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, nakon čega su predstavnici Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”, Udruge “Tigar 90/91 Rakitje” i Ustanove za sveobuhvatnu skrb “Tigrovi” odali počast i zapalili svjeće ispred spomen obilježja.

Zatim je predsjednik udruge “Tigar 90/91 Rakitje” Petar Bajan uručio prigodnu majicu polaznici Policijske škole “Josip Jović” te je time simbolički označen završetak ovogodišnjeg projekta “Domovinski rat – Josip Jović”.

Pred nekoliko stotina polaznika ovog projekta postrojenih na platou policijske akademije, obučenih u iste takve majice, najprije se u ime svih “Tigrova”, kao i navedene udruge i Ustanove, obratio general Zdravko Andabak te tom  prigodom pozvao buduće mlade policajce neka se ponekad prisjete što su čuli i vidjeli na predavanjima koja su slušali u Rakitju, a na kraju im je poručio neka sve svoje zadaće obavljaju časno i dostojanstveno.

Nakon toga se skupu obratio Mario Bošnjak, načelnik Policijske škole “Jospi Jović”, koji je uz pozdrav i čestitku polaznicima ovog projekta istaknuo kako projekt “Domovinskio rat – Josip Jović” više nije “pilot projekt” te je naglasio kako je “zid suradnje” između institucija koje ga provode sve veći i sve čvršći.  

Svečanost je završila zajedničkim fotografiranjem svih prisutnih.

 

IMG 2432 IMG 2438 IMG 2459 IMG 2462 IMG 2466  IMG 2470 IMG 2473 IMG 2469

Search

Najave događanja

12.-14.7.
pet-ned
 

2. Memorijalni turnir u boćanju “Josip Jović, Mate Juroš i Mario Glavota” u Drumu kod Imotskog

 

12.7.
petak
 

Biciklistički maraton Imotska krajina

 

15.7.
ponedjeljak
 

13:00 Kreativna radionica - ljekovito bilje

 

23.7.
utorak
 

Biciklistički maraton Erdut

 

  

Informacije o svim aktivnostima i najave dolaska na br. 099 329 5945.

 

 

1. likovna kolonija

"TIGROVI ZA VUKOVAR"

Virtualna izložba

likovnih radova

 

katalog naslovnica2

(kliknite na sliku za pregledavanje virtualne izložbe)

 

 

foto albumi

 

 

Partneri

 

HP HRVATSKA POSTA LOGO NOVI FINAL za SPONZORSTVO 01a

 

hr sume

 

zagrebacka zupanija logo 220

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..