Projekt "Briga za bližnje"

 

U sklopu poziva "Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II", Udruga veterana, vojnika i domoljuba organizira početnu konferenciju projekta "Briga za bližnje". Konferencija će se održati u srijedu, 8. srpnja 2020. u 19:30 u Domu "Tigrova" u Rakitju. 

 

Kroz projekt „Briga za bližnje“, cilj nam je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 4 žene pripadnice ranjivih skupina te osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem kroz programe obrazovanja /osposobljavanja te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 24 krajnjih korisnika (starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju) s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a obuhvaća razdoblje od 12 mjeseci zapošljavanja prethodno nezaposlenih žena na poslovima pružanja pomoći i podrške krajnjim korisnicima te razdoblje edukacije kroz koju će se ženama sudionicama
projekta omogućiti povećanje konkurentnosti na tržištu rada i lakša zapošljivost po završetku sudjelovanja u projektu.


Vrijednost projekta je 371.460,00 HRK, od čega je 85% sredstava osigurala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda, a 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna. Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II“ provodi se u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali (2014.-2020.), Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“, investicijskog prioriteta 9i „Aktivna uključenost, uključujući s ciljem promicanja jednakih mogućnosti te aktivnog sudjelovanja i poboljšanja zapošljivosti“, Specifičnog cilja 9.i.1. „Borba protiv
siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije“.


Kroz suradnju pri organiziranju početne konferencije koja će biti medijski popraćena, omogućit će se širenje svijesti šire javnosti o mogućnosti doprinosa braniteljskih udruga rješavanju društvenih problema i uspješnoj borbi protiv siromaštva i socijalne isključenosti, stoga Vas molimo da o održavanju konferencije dodatno obavijestite druge organizacije civilnoga društva s kojima surađujete.


Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.

 

Dražen Hrženjak, predsjednik UVVID
091 298 7985, zazeli@uvvid.hr

 

(Briga za bližnje - pdf)

 

eu fondovi

Najave događanja

28.9.
utorak

1030 h, Projekt Tigar

ODGAĐA SE!

 

29.9.
srijeda

16:00 h, Likovna radionica

 

 

Informacije o svim aktivnostima i najave dolaska na br. 099 329 5945.

 

foto albumi