USTANOVA ZA SVEOBUHVATNU SKRB

T I G R O V I

Najave događanja

17.1.
petak

Radionica "Smjernice za zdrav život" u Domu Tigrova. Opširnije

 

23.1.
četvrtak

Okrugli stol na temu "Veterani Domovinskog rata u lovstvu Grada Zagreba i RH".  Opširnije

 

29.1.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova"

 

12.2.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova"

 

26.2.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova"

 

11.3.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova"

 

25.3.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova"

 

 

 

Informacije o svim aktivnostima na br. 099 329 5946.

Voditelj planinarske sekcije:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

  

zakon o braniteljima

 

 

foto albumi

 

 

Tigrovi na Omanovcu

 
DSC08674Planinarska sekcija Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" u subotu, 16. ožujka 2019. organizirala je planinarski izlet na Omanovac iznad Pakraca za Tigrove i članove njihovih obitelji. U 7 sati ujutro dva autobusa Tigrova i članova obitelji krenula su iz Rakitja i Zaboka put Pakraca i Psunja, uz usputno zaustavljanje kod Spomen obilježja Trokut kraj Novske, gdje smo zapalili svijeće i izmolili molitvu za poginule suborce.
 
Po dolasku kod planinarskog doma Omanovac, rasporedivši se u dvije grupe, krenuli smo u šetnju stazama u okolici Omanovca. Prva grupa imala je nešto zahtjevniju stazu, s nekoliko strmih detalja, dok je druga grupa šetala nešto manje zahtjevnom grebenskom šumskom cestom. Obje grupe našle su se na vrhu brda Begovača, odakle se pruža prekrasan pogled na cijelu dolinu u kojoj leže Lipik i Pakrac, a nakon kraćeg odmora i nekoliko pjesama krenuli smo zajedno prema planinarskom domu, gdje nas je dočekao gulaš. Nakon ručka uslijedilo je druženje uz pjesmu.
 
Bio je to još jedan uspješan planinarski izlet u organizaciji Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi", a u suradnji s Planinarskim društvom "Pinklec" iz Svete Nedelje, koje je i ovom prilikom osiguralo planinarske vodiče. Sve veći interes za ovaj vid druženja opravdava osnivanje Planinarske sekcije i potvrđuje kako je rekreacija u prirodi najbolja terapija za hrvatske branitelje. Znanstveno je dokazano da kretanje na svježem zraku znatno pospješuje memoriju i koncentraciju (mozak prima puno više kisika), umanjuje stres, pozitivno djeluje na rad srca, poboljšava cirkulaciju, imunološki sustav i opće psihičko i fizičko stanje organizma.