USTANOVA ZA SVEOBUHVATNU SKRB

T I G R O V I

Voditelj planinarske sekcije:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

16.6.2018. (subota) Planinarski izlet na Velebit - Sveto brdo

 
DSC00821USTANOVA ZA SVEOBUHVATNU SKRB "TIGROVI"
u suradnji s Planinarskim društvom "Pinklec", Sv.Nedelja
organizira jednodnevni planinarski izlet na
 
VELEBIT: Sveto brdo (1751 m)
(Sv. misa za hrvatske branitelje poginule na Velebitu)
subota, 16. lipnja 2018.
 
Plan izleta:
- u 4:30 polazak kombijem s parkirališta kod Spomen-doma Tigrova u Rakitju; potrebno je doći nekoliko minuta ranije

- vožnja autocestom do izlaza Sveti Rok
- 7:30 okupljanje planinara u pivnici "Pupi" u Svetom Roku
- 8:00 polazak kombijem prema prijevoju Mali Halan na Majstorskoj cesti, odakle krećemo pješice prema vrhu; uspon traje otprilike 3 i pol sata
- oko 12:00 dolazak na Sveto Brdo, gdje će se slaviti Sveta misa za hrvatske branitelje poginule na Velebitu
- 14:00 polazak s vrha; spuštanje traje oko 3 i pol sata
- 17:30 dolazak u Sveti Rok
- 19:00 polazak iz Svetog Roka
- 22:00 dolazak u Rakitje
 
Izlet je kondicijski umjereno zahtjevan, a tehnički nezahtjevan. Obavezno ponijeti nešto hrane i pića za pješački dio izleta sa sobom u ruksaku (min. 2,5 l vode, čokolada, energetski prutići).

Sveto brdo je kontrolna točka Hrvatske planinarske obilaznice (HPO), dnevnik je moguće nabaviti u Hrvatskom planinarskom savezu, Zagreb, Kozarčeva 22 (cijena 40 kn).

Organizator događanja: Pl. društvo Sveti Patrik, Samobor.
 
Po povratku u Sveti Rok u pivnici Pupi će biti organiziran obrok po cijeni od 20 kn (grah); kod prijave obavezno navesti da li želite obrok.
 
Vodič za PD Pinklec i Tigrove: Željko Hajtok. Informacije i prijave: 091 444 60 80, e-mail: zeljko.hajtok@gmail.com.
 
 
Preporučena oprema: *planinarske cipele, *ruksak, štapovi, *hrana, *piće (barem 1 i pol litra, bezalkoholno, negazirano), Isosport (negazirani), čokolada, kišna kabanica ili kišobran, *vjetrovka ili jakna, *rezervna majica i čarape, mlijeko/krema za zaštitu od sunca, *osobna iskaznica, *zdravstvena iskaznica, *planinarska iskaznica, *manji komplet za prvu pomoć, planinarska karta, kompas, *baterijska svjetiljka, *nešto novaca (* obavezna oprema).
 
Važne napomene:
- kako bi izbjegli eventualne nezgode, pridržavajte se pravila prilikom kretanja u planini
- neodgovarajuća oprema povećava mogućnost ozljeđivanja
- odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da izletu pristupa na osobnu odgovornost te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča; Društvo ne preuzima odgovornost u slučaju nezgode tijekom putovanja ili planinarenja
- svi sudionici izleta dužni su poštivati osnovne norme planinarske etike: hodamo u grupi, odn. ne izdvajamo se iz grupe, tempo hoda prilagođujemo najsporijima, nikoga ne ostavljamo samog u planini, ne skrećemo s označenih staza, ne ugrožavamo prirodu (biljni i životinjski svijet), ne uništavamo tuđu imovinu, ne bacamo otpatke (uključujući opuške), poštujemo opće norme kulturnog ponašanja prilikom međusobnog ophođenja i ophođenja prema usputnim prolaznicima, planinarima ili stanovnicima mjesta kroz koja prolazimo
- u slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredvidivih okolnosti, vodič zadržava pravo promjene plana izleta i prilagodbe trase hodanja.