Udruga topnika 1gbr - Projekt "Ratni veterani u kulturi online"

 

Kratki opis projekta:
Kroz projekt Ratni veterani u kulturi online, povećat će se socijalna uključenost 50 osoba starijih od 54 godine, sudjelovanjem u online umjetničkim (slikarskim) radionicama u ukupnom trajanju od 100 dana. Radionice će održavati akademski slikar, a sudionicima će potaknuti razvoj kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja, čime će se poboljšati kvaliteta njihovih života.

 

Opširnije

 

Kalendar događaja - svibanj / lipanj 2022.

 

Kalendar događaja - travanj 2022.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Obilježen Dan topnika

 
Dana 8. prosinca 2018.g. još jednom smo obilježili i proslavili blagdan Sv. Barbare, zaštitnice topnika i topništva, kojim povodom slavimo i Dan udruge topnika 1. GBR „Tigrovi“.

Oko 200 članova, pripadnika Tigrova, članova obitelji, izaslanika državnih i gradskih institucija, uzvanika i gostiju na Svečanoj akademiji koju organiziramo tim povodom, moglo je čuti osnovne informacije o radu Udruge, poslušati i vidjeti prezentaciju veterana topnika i Tigrova, pukovnika Davora Stefanovića – Staže na temu „Ratno i poratno topništvo 1.GBR „Tigrovi“ i HV-a“, te poslušati obraćanja predstavnika Nadbiskupije zagrebačke i izaslanika kardinala Josipa Bozanića, vlč. Ivicu Budinšćaka, izaslanika gradonačelnika Grada Zagreba g. Milana Bandića, brigadira Miodraga Demu te izaslanika Predsjednice RH, g. đe Kolinde Grabar-Kitarović i izaslanika Ministarstva branitelja, ministra Tome Medveda, generala zbora Josipa Lucića, kojima se zahvaljujemo još jednom na nadahnutim i prigodnim riječima.

Dodijeljene su Uspomenice obiteljima naših preminulih članova Udruge u protekloj godini obitelji Marka Bilića, Antuna Kencela, Petra Botice i Roberta Stajnka. Počivali u miru Božjem.
Dodijeljene su i Zahvalnice Udruge topnika zasluženim pojedincima koji su osobnim nastojanjima podupirali i pomagali u radu Udruge i Tigrova općenito. Zahvalnice su dodijeljene vlč. Anti Rotimu, dopredsjedniku Hrvatskog sabora g. Milijanu Brkiću, djelatniku HEP-a g. Juri Joziću i dr. Josipu Silovskom. Zahvalnicu je dobila i Konoba “Pošada”, vl. Nikola Bilić.
 
Nakon svečane akademije obilježavanje i proslava nastavila se prigodnim domjenkom i druženjem s prigodnom veselicom kakvu mogu prirediti samo topnici, uz jelenski gulaš maestra kuhinje, našega Nikole Bilića i druge poslastice.
 
Zahvaljujemo svim članovima Udruge na odazivu na Skupštinu i Svečanu akademiju, kao i svaki osobni angažman članova koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji ovog događanja, a posebice djeci i obiteljima naših preminulih članova na njihovom dolasku te svim izaslanicima i govornicima, kao i gostima i uzvanicima, predsjednicima udruga iz veteranskog i civilnog društva, a posebna zahvala na dolasku policijskom savjetniku za krizne situacije Specijalne policije g. Mati Petričeviću.

Budite nam živi i zdravi, čestit Vam Božić i porođenje Isusovo, kao i svako dobro i sreću u Novoj 2019.g. žele Vam članovi Udruge topnika 1. GBR „Tigrovi“.
 
 
 

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..