Udruga topnika 1gbr - Projekt "Ratni veterani u kulturi online"

 

Kratki opis projekta:
Kroz projekt Ratni veterani u kulturi online, povećat će se socijalna uključenost 50 osoba starijih od 54 godine, sudjelovanjem u online umjetničkim (slikarskim) radionicama u ukupnom trajanju od 100 dana. Radionice će održavati akademski slikar, a sudionicima će potaknuti razvoj kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja, čime će se poboljšati kvaliteta njihovih života.

 

Opširnije

 

Kalendar događaja - svibanj / lipanj 2022.

 

Kalendar događaja - travanj 2022.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Obilježavanje Dana Topnika 1. gbr "Tigrovi"

 
PozivnicaUT 2018UDRUGA TOPNIKA 1. GARDIJSKE BRIGADE "TIGROVI"
Ilica 37, 10000 Zagreb
 
Poštovani,
Udruga topnika 1.GBR „Tigrovi“ je jedna od najstarijih udruga proizašlih iz tradicija slavne 1.GBR „Tigrovi“, nastala na jedinstvenoj povezanosti topnika i pješaštva u velikim bitkama koje je vodila naša postrojba od 1991. pa do 1995.g.

Zaštitnica topnika je sv. Barbara koja je našim Statutom ujedno i Dan topnika i dan udruge, koju već tradicionalno obilježavamo u prvu subotu po sv. Barbari. Tom prilikom Svečanom akademijom na kojoj se prisjetimo uloge i prošlosti topništva u 1. GBR „Tigrovi“ u ratnom putu brigade, kao i nastanka i razvoja topništva tijekom i nakon rata, a na kojoj imamo prigodnu tribinu sa autentičnim svjedocima i zapovjednicima iz topništva i pješaštva, uz prigodan program obilježavanja i njegovanja tradicija iz Domovinskog rata u slobodnoj nam Republici Hrvatskoj.

Topnici, kao rod HV u ratu i miru imaju značajno izraženo zajedništvo. Razlog je vrlo jednostavan, jer individualnost je apsolutna podređena kolektivitetu. Mi topnici kažemo, svi kopaju (ukopavaju oruđa), zapovjednici daju ciljeve, računatelji izračunavaju elemente prema oruđu, terenu, vremenskim uvjetima, ciljači naciljaju cilj, punitelji napune oruđe pa tek onda se izvrši bojevo djelovanje po cilju, topnički i pješački izvidnici neposrednim uvidom vrše korekciju vatre, da bi se postigla što veća preciznost. Nema pojedinačnog heroja i junaka jer svi imaju svoje zadatke te su stoga svi junaci i heroji.

Protokol Svečane akademije povodom Dana topnika 8. prosinca 2018.g.

- Himna pa minuta tišine za naše poginule i umrle Tigrove i hrvatske vojnike.
- Pozdravna riječ predsjednika Udruge topnika.
- Ratno i poratno topništvo 1.GBR „Tigrovi“ i HV – topnički pukovnik Davor Stefanović
- Ustanova za sveobuhvatnu skrb „Tigrovi“ – privremeni ravnatelj g. Josip Lucić
- Obraćanje predstavnika i uzvanika Svečane akademije.
- Podjela Uspomenica i Zahvalnica.
- Domjenak ,okrepa i druženje veterana i članova udruge sa uzvanicima.

Radujemo se Vašoj nazočnosti i sudjelovanju u Svečanoj akademiji Udruge topnika 1.GBR „Tigrovi“, kao i zajedništvu u druženju veterana i gostiju na Danu topnika, 8. prosinca 2018.g. u prostorijama Spomen dom „Tigrovi“, Stari hrast b.b., Rakitje.

Sretne i blagoslovljene Božićne i Novogodišnje blagdane želi Vam UT 1. GBR „Tigrovi“.

tigrovi.topnici@gmail.com, mob. 091/31 03 956

pred. UT 1.GBR „Tigrovi“
Zlatko Majić - Slovenac
 
PozivnicaUT 2018

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..