logotipi fondova2

Udruga topnika 1gbr - Projekt "Ratni veterani u kulturi online"

 

Kratki opis projekta:
Kroz projekt Ratni veterani u kulturi online, povećat će se socijalna uključenost 50 osoba starijih od 54 godine, sudjelovanjem u online umjetničkim (slikarskim) radionicama u ukupnom trajanju od 100 dana. Radionice će održavati akademski slikar, a sudionicima će potaknuti razvoj kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja, čime će se poboljšati kvaliteta njihovih života.

 

Opširnije

 

Kalendar događaja - svibanj / lipanj 2022.

 

Kalendar događaja - travanj 2022.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

EU projekt „Ratni veterani u kulturi online“ - početak provedbe

 

Majić potpis ugovoraUdruga topnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 15. lipnja 2021. počela je provedbu svog prvog EU projekta „Ratni veterani u kulturi online“. U okviru projekta, kroz dvanaest mjeseci bit će održano 100 online slikarskih radionica za osobe starije od 54 godine. Radionice će obuhvatiti pet slikarskih tehnika: crtanje olovkom, akvarel, ugljen, tempera, akrilik i uljane boje. Iz područja svake slikarske tehnike bit će održano pet radionica, svaka u trajanju od četiri dana. Radionice će voditi akademski slikar, a sudionicima će potaknuti razvoj kognitivnih, emocionalnih i kreativnih vještina i znanja, čime će se poboljšati kvaliteta njihovih života.

 

Tigrovi topnici projekt provede u partnerstvu s Udrugom Tigar 90/91 Rakitje  koja će kao partner s prethodnim iskustvom u provedbi EU projekata doprinijeti još kvalitetnijoj provedbi projekta i uključivanju većeg broja sudionika u isti.

 

Projekt je prijavljen u okviru ESF poziva: „Umjetnost i kultura online“, a ukupna vrijednost projekta i bespovratnih sredstava iznosi 499.240,00 HRK. Iznos EU potpore je 85%, odnosno 424.354,00 HRK dok je 15% sredstava osigurano iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Udruga topnika 1. gardijske brigade „Tigrovi“ potpisala je s Ministarstvom kulture i medija i Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, kao Posredničkim tijelima prve i druge razine.

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane osobe starije od 54 godine, da se uključe u projekt prijavom putem mail adrese: kultura.tigrovi@gmail.com, a po zaprimljenoj prijavi bit će obaviještene o datumima održavanja radionica.

 

Za više informacija o EU fondovima posjetite web stranice: strukturnifondovi.hr i esf.hr.

 

topnici lenta web1

Ova stranica koristi kolačiće (Cookies) radi pune funkcionalnosti i boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja suglasni ste s uporabom kolačića. Više informacija pogledajte ovdje..