USTANOVA ZA SVEOBUHVATNU SKRB

T I G R O V I

Najave događanja

11.12.
srijeda

Likovna radionica u Domu "Tigrova".  Opširnije

 

17.12.
utorak

Božićni šahovski turnir u Domu "Tigrova".  Opširnije

 

 

 

Informacije o svim aktivnostima na br. 099 329 5946.

Voditelj planinarske sekcije:

Željko Hajtok

 

Kontakt:

091 444 60 80

zeljko.hajtok@gmail.com

  

zakon o braniteljima

 

 

foto albumi

 

 

Planinarska sekcija na Platku i Guslici

 

DSC01971Gotovo šezdeset članova Planinarske sekcije Ustanove za sveobuhvatnu skrb "Tigrovi" krenulo je u subotu, 13. srpnja autobusom iz Rakitja, unatoč vrlo nepovoljnoj vremenskoj prognozi, na planinarski izlet u Gorski kotar, točnije na Platak i okolicu. U velikom domu na Platku malo smo pričekali, u nadi da će kiša prestati.

 

Prvi plan je bio da se penjemo na vrh Snježnik, ali s obzirom na vremenske uvjete, vodiči su, kako bi izbjegli mogućnost da se netko od sudionika izleta ozlijedi na mokrom kamenjaru, odlučili promijeniti cilj, pa smo, čim se vrijeme malo popravilo, krenuli makadamskom cestom prema Guslici.

 

U lijepom vremenu uživali smo vrlo kratko, već nakon pola sata hodanja opet je počela padati kiša, koja nas je pratila sve do vrha Guslice. Na Guslici se nalazi napušteni vojni objekt, u koji smo se sklonili prije povratka na Platak. Vraćali smo se istim putem, a u povratku smo ipak mogli malo više uživati nego prilikom uspona jer je prestala padati kiša. 

 

Na vrhu smo uživali u lijepim pogledima na okolne goranske vrhove te na Učku i Kvarnerski zaljev s otocima. Usputni travnjaci, pa i kamenjari, bili su prepuni planinskog cvijeća, a vrhunac je bio kad smo malo ispod vrha, na kamenim obalama makadamskog puta naišli na busene runolista, najljepšeg uresa planina. Većini sudionika izleta to je bio prvi susret s runolistom uživo.

 

Vrativši se u veliki dom na Platku, dočekao nas je fini ručak, nakon čega smo krenuli natrag prema Rakitju, puni lijepih dojmova, koje ni nepovoljno vrijeme nije moglo umanjiti.

 

Foto albumi:

Karlo Vučilovski

Željko Hajtok